VV nu på facebook! Och varför ska VV ta fram en kommunal handlingsplan?

Under helgen har vi fått ett rejält tillskott av flera partinamn och supportnamn på listorna.
Och fler är välkomna! Så nominera gärna kloka personer till oss!
Skicka dina förslag till maria@ekoturism.org.

I torsdags startade vi en grupp för VV på Facebook, och på 3 dygn var vi uppe i över 100 anhängare.
Återigen kan vi konstatera att intresset är stort för ett nytt parti.
Till veckan planerar vi också starta en diskussionsgrupp på Facebook för att skapa ytterligare ett verktyg för att få in era åsikter och funderingar kring kommunala frågor och hur ni tycker de ska hanteras.

I går kväll hade vi ett möte med ett 20-tal inbjudna personer från kommunens olika byar.
Det visade sig att gruppen tillsammans hade en fantastisk kompetens, erfarenhet och insikt i kommunens olika verksamhetsområden, och diskussionerna blev väldigt intressanta.
En av personerna har dessutom en lång erfarenhet av kommunpolitiken i en annan, men till strukturen ganska lik Åre kommuns förutsättningar. Det var vädligt givande för oss att få höra hennes åsikter, råd och tips kring hur kommunal politik bör skötas och hanteras. Det var också intressant att höra hennes reaktioner på hur det demokratiska arbete går till i Åre kommun.

Nu jobbar vi vidare med vår kommunala handlingsplan som kommer bli det material vari du finner svaren på var VV kommer stå med för åsikter gällande de olika kommunala verksamheterna och dess utveckling. Vi siktar på att ha hela handlingsplanen klar under tidig vår 2010 så du ska ha god tid på dig att sätta dig i in vad VV står för och vill med sitt politiska engagemang inför kommande mandatperiod.

Partilista och demokratisk arbetsmetod klar före jul.

Arbetet går stadigt framåt.
Just nu jobbar vi stenhårt med att få klar partilistan så vi kan lansera den före jul.
I januari planerar vi sen ett informationsmöte dit alla intresserade kan få komma och ställa frågor.

Vi arbetar också med att få en tydlig och bra arbetsmetod, vilket vi tycker är det viktigaste att visa på att Västjämtlands väl kommer arbeta efter framöver.
Tanken är att vi kommer ha kontinueliga öppna temamöten rörande kommunens verksamhetsområde och även sådana frågor som för tillfället är mer aktuella inför beslut etc.
På dessa möten bjuder vi in alla som önskar få delge sin åsikt och kunskap, så vi får en så bred och komplett bild av vilka möjligheter och begränsningar alla ärenden har.
Utifrån de åsikter och den kunskap vi tillskansat oss och samlat med hjälp av dem som delgivit oss detta, kommer vi sedan lägga konkreta, konstruktiva och tydliga förslag hur vi tycker att kommunen ska agera och besluta i viktiga frågor rörande vår vardag.
En av de viktigaste bitarna i detta arbete kommer bestå i att kartlägga och tydliggöra förutsättningarna inför beslut som ska tas, så att alla bättre kan förstå varför besluten tas, samt vilka koncekvenser det får. Först då blir det också lättare att engagera sig och ha en åsikt, grunden i demokratiskt arbete.

Västjämtlands väl finns nu också på Facebook som grupp. Sök på Västjämtlands Väl, finner du den gruppen.

MVH Jörgen och Maria

Många tips kommer in till oss.

Tack alla ni som kommit till oss de senaste veckorna, men samhällsfrågor i Åre kommun, som ni är engagerade i och vill förbättra på olika sätt.
Så fort vår partilista är klar kommer vi höra av oss igen till er och bjuda in er till möten som vi arrangerar för att sätta oss in mer i de här frågorna.
Vårt mål är att ha tematiserade möten kring de olika frågor som rör kommunens verksamhet och som vi märker många har ett stort engagemang i, för att försöka kartlägga hur man kan få fram tydliga och konstruktiva förslag till förbättringar i dessa verksamhetsområden knutet till ännu större ansvarstagande både vad gäller kvalitet och ekonomi. Redan nu ser vi i en rad kommunala frågor att om man bara tänker några steg till, behöver inte kvalitén försämras fast det blir kostnadseffektivt.
Men som sagt, det kräver ytterligare en eller två ansträngningar för att hitta de lösningarna. Och med det kompetenta gäng vi hittills har fått ihop, med duktiga personer inom de olika områdena och lika duktiga ekonomer kopplade till kompetensen inom varje verksamhetsområd, så blir det väldigt bra förslag.
Väl mött framöver!
MVH Jörgen och Maria


Tack för alla hejarrop!

Tack alla ni som uttryckt att ni stödjer och tycker det här initiativet är bra!
Det värmer, med tanke på att det är väljarnas stöd som nu är det viktigaste.
Både partilistan och supportlistan växer stadigt för varje dag.
Nu längtar vi efter att få släppa den i offentlighetens ljus, men först måste vi ha mötet som bekräftar att alla som anmält sig på listorna är med på vad det verkligen innebär att stå där.
Vi hoppas kunna släppa listorna i slutet på november.
Sen är det partiledamöterna och alla på supporterlistan som får vara med och utforma partiprogrammet mer i detalj.
Partiprogrammet har vi som mål att släppa vid nyår.
Vill du vara med i processen så hör av dig till
Jörgen Encke eller Maria Kjellström (se kontaktuppgifter längre ner).

Vi kommer också under vintern och våren 2010 har ett gediget utbildningsprogram för våra anhängare i allt från kunskapen om det parlamentariska arbetet och livet i en kommunal verksamhet till retorik och möten där vi bjuder in representanter från alla verksamhetsområden i Åre kommun. Vi vll vara rejält pålästa inför valkampanjen!

MVH Västjämtlands Väl

RSS 2.0